Hearing in Dutch Parliament about investigation into the Euro

Hearing in Dutch Parliament about investigation into the Euro

42 comments

 1. Bravo. goed initiatief. U weet wel dat alles volgens plan verloopt? Zowel de start als de ineenstorting. Het is allemaal te vinden. Kamerleden ( en alle andere politici)zijn gecompromitteerd en chantabel. Dus daar zul je geen eerlijk antwoord vinden. Al duurt de enquête 10 jaar. Succes.

 2. Erg mooi om op een zo rustige en weldoordachte manier hard actie te voeren! Dat komt vele male sterker over dan dingen van de daken af schreeuwen.

 3. Prachtige journalestiek,… nieuwe spelers met charisma tegen de dooie 'eurofielen' en ja beetje stout en boefjes achtig,, wel leuk enne controlled opposition of niet,, het gaat om jou en mij,.. en de geitebrei,..

 4. Bedankt voor dit baanbrekend initiatief. Ik zie dit inderdaad als een kans voor de politiek. Want, als het parlementair onderzoek er niet komt, dan zal deze tegenstelling op termijn in de samenleving vormen gaan aannemen die minder wenselijk zijn. De door de politiek ingeslagen weg m.b.t. Europa heeft onvoldoende draagkracht bij de bevolking. Er is geen voorbeeld in de geschiedenis te vinden waarbij dit, na verloop van tijd, niet op confronterende wijze tot uiting is gekomen.

 5. Dit zijn de mensen die nederland weer sterk maken nadat we uit de nachtmerrie van de EU zijn gekropen.

 6. En is er nog duidelijkheid gekomen over die "verloren" 150 miljard of mogelijk al inmiddels al een veelvoud ervan die op de komende generaties in NL wordt afgewenteld ontstaan door de Euro van dit burgerinitiatief? En dat we helderheid krijgen over toetredende landen die niet eens aan de destijds gestelde eisen voldeden? Of gaat FvD zich nog hard maken voor een parlementaire enquête aanvraag. Niet dat deze kamer of het kabinet dit zal gaan honoreren, maar wel dat het maar eens onder de neuzen wordt gewreven bij beleidsmakende politici in die jaren 90? Want zij hebben ons in die gevaarlijke muntunie van Europa gestort met inmiddels een Brexit als gevolg.

 7. Men had de Euro ingevoerd om verdere Europese integratie te bevorderen.
  Echter is het tegenovergestelde gebeurt, telkens weer zitten ze om de tafel om te bedenken hoe men uit het slop moet krijgen. Terwijl we deze tijd eigenlijk in zoveel betere dingen kunnen steken, de onderwerpen variëren van de vluchtelingencrisis tot islamitische terreur en ik kan er nog vele andere noemen waar men niet aan toe komt vanwege dit eindeloos voortdurend doodlopend conflict. Wat dachten ze toentertijd in godsnaam? Hoe kunnen landen die allemaal een heel andere economie hebben en een heel ander beleid voeren een gezamenlijk munt waarborgen? De belangen staan zover uit elkaar dat bij vrijwel elke beslissing iemand flink de dupe wordt ten koste van de ander. Hoe dacht men dat dit in godsnaam zou functioneren? WAAR IS DE KRITIEK?? Even voor de duidelijkheid, het is niet Griekenland zijn schuld dat ze er nu zo slecht voorstaan. Het is werkelijk waar onbegrijpelijk welke maatregelen er getroffen zijn om ze er zogenaamd weer boven op te krijgen. Ze staan nu nog verder van een oplossing dan ooit te voren en door het vrije verkeer van personen & geld zijn er dermate veel hoogopgeleide mensen en liquide middelen die Griekenland verlaten hebben, dat ze vrijwel nooit meer op eigen benen kunnen staan. Allemaal dankzij de Euro en tevens het desastreus beleid dat de Europese Unie gevoerd heeft. Ik ben van mening dat er inderdaad vele onderwerpen zijn die we het beste met elkaar kunnen oplossen. Echter erg ik me flink aan de starheid van pro-Europese partijen (D66, Groenlinks etc) om dit hele onderwerp omtrent de Euro af te doen en te zeggen dat hierdoor de integratie in het geding komt. Men is zo hotel de botel van de EU dat alles waar het woord Euro in staat wordt geprezen en enige stappen in de trent van ''inspectie van verdergaande gevolgen'' worden verder nagelaten. Het is werkelijk waar doodsonde omdat ik vrees dat dit verder broodnodige progressie in de weg staat.

  En nee dit is geen onderbuikgevoel, lees je in! Er zijn bronnen van toonaangevende economen die hier al jaren voor pleiten.

 8. You already know this, but your government and politicians will have known long before joining the Euro that EU membership was to become more than just a Trade agreement or an economic union. Political union has always been on the roadmap.

  When the UK had a referendum to remain in the Common Market back in '75, the public were, at best, allowed to believe it would just be about trade. Looking through historic records of Parliamentary precedings even decades prior to us joining the Common Market, it is clear our politicians always knew the true nature of what was to become the EU.

  It sounds like your politicians may have done a similar number on your citizens with respect to the Euro. How many other member states have examples like this?

 9. Al diegenen die erover debateren maakt het niet uit of de euro bok is of niet. De betalers, mkb en mensen in de profit werkzaam, mensen met echte banen in de echte economie, die worden ter plekke genaaid ten behoeve van enorme aantallen publiekgeldverslaafden, parasieten op het andermansgeld en de subsidieslurpende massa!
  Kappen met deze catastrofe!

 10. Wauw. 2 jaar later, maar er heeft nog geen parlementaire enquete of referendum plaatsgevonden. Ik begrijp niet waarom dit initiatief verwaterd is, en zou daarom willen dat het Forum voor Democratie dit als hoogste prioriteit neerlegt.

 11. Wij kunnen beter veel, veel vaker gaan zitten, en het liefst met een enquête door NL- elite wetenschappers samengesteld, waarin de volgens hen, de momenteel belangrijkste onderwerpen staan die naar een dringende oplossing streven, en ze gaan bespreken zoals in dit video te zien ~!!!
  Blijkbaar kan het toch wel… 🙂 Serieuze vragen en eerlijke antworden, dat zien we nou graag heren 🙂 :)…onze schoolkinderen doen eindelijk hun huiswerk~! Beter blijven we allemaal volwassen –| Wordt echt tijd!

 12. Ook de nachtmerrie islam moeten we afschudden. Moslims uit Europa,. Ik vind marokkanen leuk…in marokko. niet hier. Turken idemdito. moslims zijn de allergrootste hypocrieten en schaamteloze profiteurs..

 13. De antwoorden die ze terugkrijgen op hele kritische en gevatte vragen zijn om te janken. Werkelijk triest en een verspilling van ons geld om die lui daar te laten zitten.

 14. Thierry maak Nederland sterk, leg ze het vuur aan de schenen. Weg uit de EU, een Nexit is aanstaande. Euro terugvaar gulden.

 15. Wij staan gerant voor miljarden. Dat is een ijselijk iets, waar niemand zich druk over maakt. Parlementaire enquête moet!!!!

 16. Blijkbaar zitten er meer weekdieren in de politiek dan in zee.
  Maarrr, tot op heden nog geen parlementair onderzoek.

 17. Het IMF en ook het EMF the federal reserve , kunnen geld maken, maar wat koop je er uiteindelijk nog voor
  er zijn al 100$ biljetten bijgedrukt dat ze een omvang hebben van de twin towers vraag het maar aan Greenspann

 18. Dit zijn mannen met haar op de ballen, blijf zo bezig, mijn stem krijgen jullie , geweldig verwoord, !!!👍👍👊👊👊👊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *